Computerstress raakt mannen meer

Posted by on Oct 24th, 2013 and filed under GEZONDHEID. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het is het moment dat iedere computergebruiker vreest. Je bent bezig met iets belangrijks en ineens bevriest je scherm. Het zandlopertje begint te lopen en houdt niet meer op.

Mannen en vrouwen reageren verschillend op die situatie, ontdekten Oostenrijkse wetenschappers. Ze lieten mannen en vrouwen onder tijdsdruk een taak uitvoeren op de computer en lieten die vervolgens vastlopen. Na afloop werd het cortisolgehalte (dat is een hormoon dat duidt op stress) in het speeksel gemeten. Mannen hadden volgens die test duidelijk meer stress gehad.
Ook een kijkje onder de schedel met hulp van een scanner toonde volgens de mensen van Fachhochschule Steyr aan dat mannen rond het vastlopen meer activiteit vertonen in hun autonome zenuwsysteem. Hier worden onder andere de ademhaling en de bloeddruk geregeld.
Mannen gaan anders om met obstakels dan vrouwen, zo concluderen de Oostenrijkers. Hij probeert het driftig datgene weg te nemen wat in zijn weg staat, zij gaat eerst eens kijken of ze er omheen kan.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Faqt, online populair-wetenschappelijk magazine.
Beeld: Dreamstime.com
Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery