Zakenvrouw van het Jaar 2015

Posted by on Mar 18th, 2015 and filed under TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Danielle Hollestelle is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2015. Danny-Hollestelle-GroepZe staat sinds 2007 aan het hoofd van Koninklijke Hollestelle Groep in Goes, en is actief in certificering, kranentechniek, groothandel en constructie. Ze is de zesde generatie binnen het bedrijf, dat zo’n 65 medewerkers emplooi biedt.

Hoe wist ze haar plek te veroveren in het familiebedrijf?
“Koninklijke Hollestelle Groep is een familiebedrijf, en ik heb altijd al bewust gekeken naar wat mijn rol erin zou kunnen zijn. Ik heb eerst Commerciële Werktuigbouwkunde gedaan op de HTS, daarna nog Bedrijfskunde op academisch niveau. Een half jaar na mijn studie ben ik met mijn vriend [nu haar man, red.] naar Australië en Nieuw-Zeeland geweest om te reizen en te werken in een technische organisatie. Zo heb ik bij een bouwonderneming in Melbourne gewerkt.
Hierna besloot ik al snel het bedrijf in te gaan. Eerst heb ik vooral projecten gedaan. Op een gegeven moment kon ik aan de slag als bedrijfsleider van de productieafdelingen Konstruktie en Kranentechniek. Dat was een goede vuurdoop, ik leerde op die manier de organisatie, medewerkers en klanten goed kennen. Langzaam maar zeker ben ik steeds meer taken van mijn vader gaan overnemen […].” (interview op Jongmanagement.nl)

Waar maakt zij zich zorgen over als ondernemer?
“Ik maak me zorgen over ontwikkelingen op grote schaal waar je als bedrijf of individu weinig grip op hebt. Van overheidsbeslissingen tot de veelbesproken krapte op de arbeidsmarkt. Het raakt organisaties en personen. Er stromen te weinig jongeren met een technische opleiding door naar het bedrijfsleven. Daardoor wordt er noodgedwongen in dezelfde vijver gevist. We hebben vorig jaar een aardige slag kunnen maken door het aantrekken van diverse nieuwe medewerkers. Momenteel is er nog ruimte voor constructiebankwerkers en servicemonteurs, als gevolg van uitbreiding van activiteiten en een stukje vergrijzing.” (interview op Deondernemer.nl)

Als ze niet bij Koninklijke Hollestelle werkte, dan..?
“Als klein meisje wilde ik later piloot worden. Nu zou ik wellicht iets in de reiswereld gaan doen. Ik zou me dan willen bezighouden met bijzondere op maat gesneden reizen. Vooropgesteld: iets maken, van ontwerp tot eindproduct, spreekt me zeer aan. Als het niet hier zou zijn, dan waarschijnlijk ergens anders.” (interview op Deondernemer.nl)

Vrouwelijke dynastie in opkomst
Vrouwen nemen steeds vaker de leiding in familiebedrijven, blijkt uit mijn research voor een artikel in het tijdschrift Management Team. Hier en daar ontstaan zelfs al ondernemersdynastieën langs de vrouwelijke lijn. Lees hier de cijfers, achtergronden en portretten van drie inspirerende zakenvrouwen die het bedrijf van hun vader of moeder hebben overgenomen. Het is niet toevallig dat twee van de drie, zoals Danielle Hollestelle, een technisch industrieel bedrijf leiden. Ook dat zien we steeds vaker gebeuren. Sommige topvrouwen stellen zelfs dat het makkelijker is om carrière te maken in een typische ‘mannensector’.

Share

Comments are closed

Photo Gallery