Elisa Carter per 15/9 lid RvB Erasmus MC

Posted by on Jul 12th, 2010 and filed under FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Elisa Carter per 15/9 lid RvB Erasmus MC

Elisa Carter is met ingang van 15 september benoemd tot lid van de raad van bestuur Erasmus MC die nu nog uit vier mannen bestaat.

Carter is sinds 2004 lid van de raad van bestuur van GGzE Eindhoven en de Kempen. Eerder leidde zij RIAGG Maastricht en GGD Brabant Noordoost. Carter werd geboren in Guyana, groeide op in Suriname en werkt zo’n dertig jaar in Nederland. Carter studeerde aan de Bradford University in Groot-Brittannië en behaalde haar MBA bij NIMBAS Utrecht.

In een interview met Ria Kerstens naar aanleiding van Carters verkiezing tot eerste Zwarte Vrouwelijke Manager van het Jaar in 2005, een prijs van businessclub Zwarte Zakenvrouwen Nederland.

“Je moet vooral jezelf blijven. Ik ben een vrouw, dus gedraag ik me zo. Natuurlijk heb ik ook een paar mannelijke trekjes zoals veel mannen tegenwoordig gelukkig steeds vaker ook ‘vrouwelijke’ trekjes tonen. Het gaat om de balans tussen zakelijkheid en emotie. Humor is belangrijk, maar je seksualiteit speelt ook een rol. En dan heb ik het niet over rondlopen in een kort rokje, maar het gebruiken van je charmes en je verschijning als vrouw in je functie. Ik ben me daar de laatste jaren meer bewust van geworden. Het heeft alles met intelligentie én presentatie te maken. Dat beïnvloedt de manier waarop mensen met je omgaan, en hoe serieus ze je nemen. Mannelijke leidinggevenden koketteren ook met hun mannelijkheid door bewust ‘resolute kracht’ uit te stralen of een ‘vaderlijke approach’ te hebben.”

Later in het interview vertelt ze over haar coup met dreadlocks en carrière maken:

Kerstens: “In november 2004, toen je net bij de GGzE kwam had je dreadlocks, nu een keurig kort kapsel. Ben je toch wat meer in de maat gaan lopen na verloop van tijd?”
Carter: “Ik vond mezelf er te oud uitzien met die dreadlocks, met dit kapsel lijk ik jonger. Ik ben 50 maar wil er niet zo uitzien… De dreadlocks had ik omdat ik wilde laten zien, vooral aan die jonge meiden die nu dreadlocks hebben, dat je ook met deze look een behoorlijke positie kan krijgen. Ik ben met dreadlocks op deze positie aangenomen. Nu ik deze prijs heb gewonnen heb ik spijt dat ik ze af heb laten knippen. Want met dat haar en die prijs zou ik nog een groter statement gemaakt kunnen hebben.”

Share

Leave a Reply

Photo Gallery