Els van der Plas nieuwe directeur Premsela

Posted by on Sep 22nd, 2010 and filed under FOTO, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Els van der Plas nieuwe directeur Premsela

Els van der Plas vertrekt in januari 2011 als directeur van het Prins Claus Fonds. Zij wordt de nieuwe directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode. Van der Plas was sinds de oprichting in 1997 werkzaam bij het Prins Claus Fonds (culturele samenwerking met ontwikkelingslanden).

In de aankondiging op de site van Premsela lezen we dat Van der Plas in 1988 de Gate Foudation oprichtte, ter stimulering van interculturele uitwisseling in moderne en hedendaagse kunst.

“Van der Plas was lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam en jurylid van de Curry Stone Designprijs in New York. Op dit moment doet ze de redactie van het boek The Art of African Fashion over Afrikaanse mode.

Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion, wil vanuit een culturele invalshoek kansen creëren voor de groei van de Nederlandse vormgeving. Zij organiseert lezingen, debatten en tentoonstellingen in binnen en buitenland. Daarnaast is Premsela uitgever van Morf, een designtijdschrift, en van de internationale portal Design.nl”, aldus het persbericht.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery