Janet Vellen wordt benoemd tot baas van de Fed, de eerste vrouw ooit

Posted by on Jan 7th, 2014 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Janet Vellen wordt benoemd tot baas van de Fed, de eerste vrouw ooit

Janet Yellen wordt de nieuwe baas van de Federal Reserve, de eerste ooit. Zij volgt 1 februari Ben Bernanke op. Eerder was zij vice-voorzitter van de Fed. Zij zal de maandelijkse monetaire injectie van 85 miljard dollar afbouwen, is de verwachting.

Yellen geldt als een rustig en bedachtzaam bestuurder, met een groot intellect en kennis van zaken, meldt Z24. ‘Een kleine dame met een groot IQ, aldus een van haar collega’s in het bestuur van de Fed. Yellen geldt als een gematigd Fed-bestuurder, wat wil zeggen dat zij niet tot de stroming behoort die de bestrijding van inflatie ziet als het hoogste doel van de centrale bank. In plaats daarvan ziet zij werkloosheid, het onderwerp waarin zij zelf is gespecialiseerd, als een grote bedreiging voor de Amerikaanse economie.’

Yellen studeerde economie aan de Brown University en promoveerde later aan Yale. Ze is getrouwd met econoom en Nobelprijswinnaar George Akerlof.
Volgens een voormalige collega heeft ze een droom-CV om de Bernanke op te volgen. ‘If you were dreaming up a training school for Fed chairmen, it would be her life story, grapt collega-econoom Alan Blinder in National Journal.

Beeld: DonkeyHotey

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery