Financiële prikkels hebben weinig effect

Posted by on Feb 14th, 2012 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vooral jonge moeders en laagopgeleide alleenstaanden gaan meer werken door financiële prikkels van de overheid. Financiële prikkels, zoals fiscale kortingen, beïnvloeden vooral de keuze om wel of niet te werken, maar veel minder het aantal uren dat per week gewerkt wordt.

Dit schrijft het Centraal Planbureau na een analyse van alle uitgaven van de overheid om meer mensen aan het werk te krijgen of ze meer uren te laten werken. De inspanningen hebben maar deels nut zo blijkt uit de vandaag verschenen CPB Policy Brief 2011/14 ‘Hoe prikkelbaar zijn Nederlanders?’ van Egbert Jongen, Mauro Mastrogiacomo en Bas ter Weel.

Uitkering rem op arbeidsparticipatie
Binnen een relatie reageren mensen veel minder op prikkels die de arbeidspartcipatie willen sturen dan daar buiten. In een relatie rekenen vrouwen over het algemeen nog op de man om brood op de plank te brengen en mannen evenzeer. In relaties is de hang naar traditie het grootst: hoe hoger het salaris van de man hoe minder de vrouw gaat werken. Andersom heeft een hoger salaris van de vrouw niet dat effect op mannen.

Wat duidelijk blijkt, is dat Nederlandse vrouwen vooral in woord hechten aan hun zelfstandigheid en vermogen hun eigen broek op te houden.

Financiële prikkels leiden onder werkende jonge moeders en laagopgeleide alleenstaanden echter wel tot een hogere deelname aan het arbeidsproces. Uitkeringen voor deze groepen, zoals de bijstand en de overdraagbare heffingskorting, zijn een belangrijke rem op de arbeidsparticipatie, aldus het CPB. Fiscale voordelen hebben bij hogere inkomensgroepen weinig effect.

Beeld: wackystuff

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery