Nodig: oprechte interesse van bazen

Posted by on Feb 6th, 2015 and filed under PSYCHOLOGIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

De werkdruk in Nederland neemt toe. Dit meldt Effectory op basis van onderzoek uitgevoerd onder ruim 400.000 medewerkers. In 2012 beoordeelde 68 procent van de Nederlandse medewerkers haar werkdruk als goed. In 2015 is dit afgenomen naar 63 procent en het percentage blijft gestaag dalen.
werkstressRuim een derde van de medewerkers vindt de dagelijkse werkdruk nu te hoog of veel te hoog en op termijn veroorzaakt dit stress. Deze stress kan echter voorkomen worden wanneer leidinggevenden oprechte interesse tonen in het welzijn van hun medewerkers.

Stressgevoelig
In het onderwijs heeft men het meest last van stress, of is men gevoeliger voor stress. Slechts 51 procent is hier tevreden over de werkdruk. De retailsector is bovengemiddeld tevreden, 72 procent kan de werkdruk goed aan. Ook de overheid en de zakelijke dienstverlening komen relatief goed uit de bus met tevredenheidspercentages van respectievelijk 68 procent en 67 procent, aldus het persbericht.

Oprechte aandacht
‘De eenvoudigste, maar meest doeltreffende oplossing is dat werkgevers het gesprek hierover aangaan met hun medewerkers’, vertelt Guido Heezen, directeur van Effectory. ‘Waar zit de crux? Zit dat enkel in de bezetting van de afdeling? Of zijn er ook andere maatregelen die snel voor verbetering kunnen zorgen? Ook inefficiënte procedures, een onaangename werksfeer, rolonduidelijkheid of onrealistische doelstellingen kunnen werkstress veroorzaken. Het is goed om hierover in gesprek te gaan, zodat de vinger echt op de zere plek gelegd wordt.
Bij organisaties die werkdruk en stress bespreekbaar maken zien we hoe verlichtend het werkt dat er überhaupt naar medewerkers geluisterd wordt. Dit is heel opvallend. Ook als het probleem niet meteen opgelost kan worden, verbetert het emotionele welzijn van medewerkers enorm als zij zich opgemerkt en gesteund voelen. Ziekteverzuim en langdurige uitval worden hierdoor voor een groot deel voorkomen.’

Beeld: Effectory

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ArboNed), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie. Hoe gaan zij om met weerstand, welke keuzes maken zij in hun carrière en leven?

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery