Graantje meepikken van de vergrijzing

Posted by on Oct 11th, 2011 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Niet geïnspireerd over de toekomst? Niet wetende wat te doen met je tijd, je werk, je leven? Er komt een enorme vergrijzing aan, tijd om daarvan te profiteren! Forbes Woman heeft op een rijtje gezet welke banen gunstig zullen zijn in verband met die aankomende, grijze golf. Niet moeilijk te raden, iets in de zorg en iets met ouderen. Dit is de top 11, let wel, in de VS:

* Patiënt-advocaat, om ouderen te helpen wijs te worden uit alle wir war aan onder andere medische beslissingen, medische specialisten en verzekeringsaanvragen.

* Personal sporttrainer, voor de nodige ouderenyoga of het in tijd brengen van seniorenzwemmen.

* Persoonlijk verzorger voor ouderen thuis, voor de boodschappen, het aankleden, het huishouden.

* Hoorspecialist – immers, ouder worden en slechter horen gaan vaak samen.

* Seniorenmakelaar, om deze leeftijdsgroep te helpen de vaak – te grote – huizen te verkopen en een passende woning te vinden voor leeftijd en conditie.

* Professional voor verbouwingen, om huizen aan te passen aan seniore leeftijden, zodat ouderen wel in hun oude huis kunnen blijven wonen.

* Pensioencoach, ofwel, pensionados helpen te bedenken wat ze met hun tijd moeten/willen doen.

* Diëtist, om de stijgende behoefte van ouderen naar gezonde maaltijden te beantwoorden.

* Chauffeur, om ouderen die niet meer kunnen rijden, te kunnen rijden.

* Recreatie-therapeut, voor de nodige afleiding in de levens of tehuizen van ouderen. Vooral voor bijvoorbeeld Alzheimer patiënten, die zichzelf moeilijker kunnen vermaken.

* Financieel planner om de toekomst van gepensioneerden zo lucratief mogelijk in kaart te brengen. En pensioengelden zo goed mogelijk te besteden.

 

Share

Leave a Reply

Photo Gallery