‘Het is het resultaat dat telt’

Posted by on Sep 30th, 2013 and filed under BALANS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Tekst: Brigitte Buissink, Tekstbureau Letterhelden

Ingrid De Graaf is per 1 maart aan de slag als algemeen directeur van de Commerciële Divisie Delta Lloyd Groep. Hier voor was zij directievoorzitter ABN Amro Verzekeringen in Zwolle. Lloyd’s Ladies* spreekt haar over haar nieuwe functie, carrière maken en hoe zij het thuis regelt.

Tijd pakken
De Graaf: ‘In plaats van drie dagen naar Zwolle, ga ik gemiddeld één dag per week naar Arnhem en de rest van de week werk ik in Amsterdam. Ik woon in Duivendrecht, onder de rook van Amsterdam, en kan nu meestal met de fiets naar het werk. Een ander groot verschil is, dat ik nu vaker aan kan schuiven bij het thuisfront voor de avondmaaltijd. Dat vind ik heel fijn.’

Ingrid de Graaf: ‘Ik haal werktijd in als de kinderen slapen, maar dat is een bewuste keuze, daar word ik niet onrustig van.’

Vanaf het moment dat ze moeder werd heeft De Graaf gestaan op een vierdaagse werkweek. ‘Daar ben ik heel principieel in. Nu ze naar school gaan, ben ik alleen de woensdagmiddag thuis. Omdat mijn voorganger vaste afspraken had op woensdag, is dat nog een beetje schipperen, maar die flexibiliteit vraag ik ook van mijn mensen. Ik geloof in tijd pakken wanneer je kunt. Vrouwen zijn al snel bang dat ze als niet-ambitieus gezien worden als ze minder dan fulltime werken. Ik zou hen willen zeggen: het is het resultaat dat telt. Ik heb dezelfde KPI’s als mijn collega’s, maar werk een halve dag minder. Ik haal die werktijd in als de kinderen slapen, maar dat is een bewuste keuze; ik word daar niet onrustig van.’

Kwestie van kiezen
De Graaf vindt het belangrijk een aandeel te hebben in de opvoeding van haar kinderen (van 7 en 8 jaar). ‘Daarvoor zijn goede afspraken belangrijk,’ vertelt ze. ‘Mijn man regelen het zo veel mogelijk samen: we hebben bijvoorbeeld geen nanny. Ik probeer niet vaker dan twee avonden per week weg te zijn voor werk. Daarnaast hebben we één avond per week een oppas en gaan we samen eten en sporten. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen maar samen bezig zijn om de BV Gezin draaiend te houden.’
Krijgt ze nooit opmerkingen over het feit dat ze in haar positie niet fulltime werkt? ‘Nee, helemaal niet, terwijl ik heel lang de enige directeur was die op woensdagmiddag thuis is. Sterker nog: tijdens de kerstborrel komen vrouwen van mannelijke collega’s aan me vragen hoe ik het voor elkaar krijg werk en privé zo goed te combineren. “Het kan prima, maar het is een kwestie van kiezen,” zeg ik dan. Ik heb het hier ook wel eens over met mijn collega’s. Van een van hen weet ik dat hij sinds dat gesprek vaker ’s avonds thuis is.’

*Lloyd’s Ladies is een netwerk voor vrouwen die bij Delta Lloyd Groep werken. Als Lloyds Lady van het eerste uur heeft De Graaf een aantal workshops bijgewoond. ‘Dat vond ik erg leuk; die workshops voorzien duidelijk in een behoefte. Toch vind ik het jammer dat dit netwerk alleen voor vrouwen is. Ik werk graag met gemengde teams en zou ook een netwerk van diversen leuker vinden. Aan de andere kant erken ik de platformbehoefte van vrouwelijke collega’s. Ook ben ik me bewust van mijn functie als rolmodel. Verder vind ik het goed dat Lloyd’s Ladies niet alleen meer is voor vrouwen die de top willen bereiken: hiermee voldoet het netwerk aan een bredere behoefte aan advies over het omgaan met specifieke problemen. We moeten wel oppassen dat we het platform niet gebruiken om te klagen, maar juist om elkaar vooruit te helpen.’

Dit interview is met toestemming van Lloydsladies.nl overgenomen.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery