Hoe blijf je interessant – in 10 stappen

Posted by on Jan 5th, 2012 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Op Forbes Woman wordt in het kort verteld hoe je interessant blijft voor de buitenwacht, geen overbodige luxe in deze economisch sombere tijden. En het is ook nog eens heel simpel! Tien tips om door barrières, barricades en onmogelijkheden te breken. Kwestie van doen. En lef. En originaliteit.

1. Blijf ontdekken wat er speelt, dus lees, praat, netwerk, borrel, telefoneer.

2. Wees genereus dus deel wat je zelf hebt geleerd en ontdekt.

3. Doe iets! Maakt niet uit wat, ga desnoods uit dansen, naar de film, begin aan die roman waar je altijd al van droomde, schrijf een sollicitatiebrief naar het bedrijf van je dromen. Van doen word je wakker, van klagen val je in slaap (en je omgeving ook).

4. Omarm je gekkigheden, je abnormaliteiten, jouw typische dingen waarmee je je juist zo mooi positief onderscheidt. Want niemand is “normaal”, dus wees ook niet bang om jezelf te laten zien.

5. Heb een doel in het leven en leef ook voor een goed doel. Mensen die zich nergens om bekommeren of voor interesseren zijn ook niet interessant voor anderen.

6. Minimaliseer je ego, maximaliseer je expertise en vaardigheden.

7. Zet die stap, probeer het, ga over in actie om je doel te bereiken en stap daarvoor eens een keer uit je eigen comfort zone. Wie niet probeert…

8. Doe niet wat anderen allemaal al doen, dan ben je namelijk al te laat. Creëer je eigen kansen door je eigen neus achterna te gaan en zorg dat je achter het stuur zit. Niet achterin de bus.

9. Wees flink en dapper, blijf niet bij de koffie-automaat hangen, pratend over anderen.Wees niet bang. Of beter: wees wel bang, maar doe toch waar je bang voor bent.

10. Zorg dat je niet in de groep komt die het allemaal wel hád kunnen doen, die het hád willen doen, die nu bitter naar de nieuwe groep kijkt die het wel gewoon doet. Blijf niet in de bandbreedte hangen, maar breek er eens uit.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery