Bestaat er een old-girls-netwerk?

Posted by on Mar 31st, 2015 and filed under MEDIA, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

TeamQuote komt voor het eerst met een vrouwenspecial. Dit keer heet het geen ‘business babes’ of ‘bitches’ op de cover, maar V (van vrouw) en worden zakenvrouwen ballen toegedicht.

In de eenmalige special wordt de vraag gesteld of er een old girls netwerk bestaat in Nederland. Een fragment uit het artikel van freelance journaliste Maaike Schoon.

“Dat ligt er maar net aan wie je het vraagt. ‘Ik werd niet op een dag wakker, dat ik in de spiegel keek en dacht: nu ben ik het, een old girl,’ grinnikt Pauline van der Meer Mohr. ‘Maar ik denk dat er een groep vrouwen is opgestaan die vaak nevenfuncties vervult – en in dat opzicht zou je er misschien van kunnen spreken. Dat gaat zonder dat je het merkt, trouwens. En ja, we kennen elkaar wel, maar het is niet alsof we de boel in stand houden of elkaar de baantjes toeschuiven, dat kan tegenwoordig ook helemaal niet meer.’

Mirjam van Immerzeel schreef het boek CEO me! waarin ze tientallen topmensen aan het woord liet en herkent het wel – ‘Er bestaat wel degelijk een old girls network – al is het minder gesloten dan bij de old boys. Mensen met overeenkomsten zoeken elkaar nu eenmaal op; karakters, mannen, en dus ook vrouwen. En misschien is het zelfs wel logischer dat vrouwen dat zijn gaan doen: de paar echte topvrouwen – degenen die in de raad van bestuur zitten van een beursgenoteerd bedrijf, komen van ver: die old girls zijn wegbereiders geweest voor de jonge generaties. Ze hebben flink moeten opboksen tegen allerlei sociale weerstanden en de gesloten rijen van het old boys netwerk. Dat schept een band.’
Quote V ligt vanaf vandaag (31/3/15) in de winkel.

5009661582_7c08e91ebd_mOld-boys-netwerk is ook een afvalrace
Over het thema bestaan allerlei misverstanden. Zo hebben niet alle mannen toegang tot de old boys alleen maar omdat ze man zijn. Van Immerzeel: “Het valt me wel eens op hoe makkelijk men vergeet hoeveel aanbod er is van ambitieuze mannen met de juiste studie en (internationale) ervaring, en dat dat aanbod vooralsnog veel groter is dan het aanbod van soortgelijke vrouwen. Hoeveel mannen vallen er niet af in de ratrace naar de top…”

Risico op tunnelvisie
Topvrouwen zorgen dat ze veel mannen in hun netwerk hebben, ze vinden vrouwenclubjes gezellig, maar het is niet genoeg om te slagen in hun branche. “Omdat er steeds meer ambitieuze en capabele vrouwen in de corporate wereld zijn, hoeven ze niet zo zeer te klitten. Ik kom steeds met vrouwen tegen die niets van vrouwenclubjes willen weten.”

Is dat een goede ontwikkeling? Van Immerzeel denkt van wel. “Het mechanisme dat gelijkgestemden, mensen met dezelfde afkomst, opleiding of sekse, elkaar op zoeken en helpen, is heel natuurlijk. Alleen zorgt dat ook voor beter bestuur? Innovatie en marktbenadering? Een homogene groep kan heel succesvol zijn (denk aan de nerds die ooit microsoft en Apple zijn gestart), maar we hebben ook de risico’s van tunnelvisie en group think gezien de afgelopen jaren.”
Daarbij kunnen dergelijke netwerken ook gelijke kansen op basis van prestaties (in plaats van kenmerken als afkomst, leeftijd, sekse etc) in de weg staan. Mits ze bepalend zouden zijn bij benoemingen. “Ik denk dat dat laatste ietsje minder is geworden, maar netwerken hebben altijd al bestaan en zullen altijd blijven bestaan.”

Vrouwenlobby in geweer
Inmiddels is er een hele business rond topvrouwen ontstaan, mede dankzij de ‘dreiging’ van een wettelijk quotum.
Nu zie je allerlei initiatieven, zoals Talent naar de Top, zich omturnen van algemene lobby-club voor de topvrouwenzaak, naar adviesbureau annex headhunter voor topvrouwen.
Van Immerzeel: “De subsidies houden binnenkort op en steeds meer sympathieke vrouwenclubs moeten hun eigen broek gaan ophouden. Hun databanken zitten vol vrouwen. Met het wettelijke quotum in zicht zijn die verzilverbaar. Het zelfde geldt voor commissariatenregisters. Bedrijven zullen immers hun licht daar opsteken om hun quotum te halen.

Wat dat betreft zullen bedrijven voorlopig allemaal in dezelfde kleine vijver NL-topvrouwen vissen, of vrouwen uit het buitenland aantrekken. In mijn FD-artikel plaag ik dat dit de carrières en onderhandelingspositie van de huidige topvrouwen geen windeieren zal leggen. Ondertussen staat een veel grotere groep jonge vrouwen klaar om over een paar jaar het roer vanzelf over te nemen op eigen kracht. Dat stemt mij veel optimistischer.”

Beeld: Dreamstime©

Share

Comments are closed

Photo Gallery