Japan verlaagt quotum van 30 naar 7%

Posted by on Dec 16th, 2015 and filed under CARRIÈRE, POLITIEK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Jarenlang heeft de Japanse regering zich ingezet om meer vrouwen in hogere functies te krijgen. 30 procent vrouwelijke leiders in de private en de publieke sector was het doel in 2020. Dat plan is nu al mislukt.

foto

Trouwreportage in Kyoto, Japan.

In 2003 bepaalde toenmalige premier Junichiro Koizumi dat 30 procent van de leidinggevende functies in handen van vrouwen moest zijn in 2020. Shinzō Abe heeft zijn beleid overgenomen. Behalve een sympathiek sociaal doel, was het voornemen ook economisch ingegeven.
De Japanse beroepsbevolking daalt gestaag met meer dan 1 procent per jaar. Er worden historisch weinig kinderen geboren. De bevolking vergrijst zodanig dat 1 op de 17 Japanners aan dementie zal lijden in 2017, zo schrijft Quartz.
Het land heeft werkende vrouwen hard nodig om de welvaart te behouden.
Maar Japanse vrouwen zitten in alle opzichten klem. Tussen de wens van de overheid en het verlangen om zelf een maatschappelijke carrière te hebben enerzijds, en anderzijds een seksistisch cultuur, gebrekkige mogelijkheden voor kinderopvang en ouderzorg.

Niet eens tegen betaling
Onlangs heeft het overheidsorgaan dat zich bezighoudt met seksegelijkheid in Japan de doelstelling teruggebracht tot realistische proporties. Nu is het doel 7 procent in 2021. Zelfs tegen betaling lukte het de overheid niet om bedrijven te verleiden meer vrouwen te promoveren.
In april 2014 beloofde het ministerie van Arbeid bedrijven te betalen om vrouwen te bevorderen tot senior banen. Afgelopen najaar moest het ministerie toegeven dat geen enkel bedrijf op het aanbod is ingegaan.
Nissan topman Carlos Ghosn (een van de meer progressieve managers in Japan, aldus Quartz) stelde afgelopen zomer dat 10 procent een meer realistisch doel zou zijn voor zijn bedrijf. Deze zomer was een percentage van slechts 3,1 bereikt bij de 30 grootste bedrijven van Japan.

Eigen belang
Overheidsretoriek, politieke wensdromen en gesubsidieerde promoties kunnen niet eeuwenoud ingebakken cultuur en individuele keuzen te niet doen, blijkt maar weer eens. Zal de wal het schip keren, als Japanse vrouwen wel de tering naar de nering moeten zetten om hun welvaart te behouden? Zullen ze hun culturele achterstand doorbreken? Als overheid en werkgevers er achter komen dat ze vrouwen moeten steunen in hun professionele ambities, al was het in eigen belang?
Vrouwen hebben nu nog vaak het gevoel dat, gezien de Japanse cultuur, ze moeten kiezen tussen ofwel gezinsuitbreiding of het opbouwen van een carrière.
Wat dat laatste betreft, lijkt er weinig verschil met de situatie in Nederland en andere Europese landen. Ook hier kunnen vrouwen worstelen met de combinatie kinderwens en professionele ambities. Wellicht maakt de meer individualistisch ingesteld Nederlandse vrouw iets minder een culturele afweging en meer een persoonlijke keus.

Share

Comments are closed

Photo Gallery