Jong geleerd, oud gedaan

Posted by on Feb 21st, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Als we de huidige statistieken vergelijken met die van vijf jaar geleden, merken we dat de algemene tendens een geleidelijke, positieve evolutie naar meer gelijkheid is: vrouwen zijn bijvoorbeeld actiever op de arbeidsmarkt, het percentage van vrouwen in adviesorganen en politieke mandaten is licht gestegen, net als in de magistratuur en de diplomatie”, verklaart Michel Pasteel, directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, in het persbericht.

Maar een paar verschillen zijn er nog wel tussen Belgische mannen en vrouwen:

Van alle loontrekkende vrouwen werkt 44,3 procent in deeltijd, bij mannen is dit 9,3 procent.

Het aantal huismannen is in 25 jaar meer dan verdubbeld. Het aantal huisvrouwen is gedaald met 61 procent.

Moeders met jonge kinderen zijn 2,5 keer meer bezig met hun kinderen dan vaders met jonge kinderen. Dit stereotype patroon zet al vroeg in. Op een schooldag doen meisjes tussen 12 en 18 jaar een derde meer huishoudelijk werk dan jongens, op zondag doen ze anderhalve keer zoveel dan jongens, en op zaterdag het dubbele.

Lees hier het hele rapport.

Beeld: dmansouri

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery