‘Laat je niet tegenhouden door anderen’

Posted by on Jun 8th, 2011 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Annemarie van Gaal tijdens een gezamenlijk symposium van de TU Delft en de lokale Openbare bibliotheek.

Vrouwelijke ondernemers hebben meer ambitie om te groeien, maar zijn gemiddeld minder winstgevend dan hun mannelijke concurrenten. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM, op basis van CBS gegevens en uitkomsten van een enquête onder bijna zevenhonderd vrouwelijke ondernemers.

Vrouwelijke ondernemers maken relatief weinig gebruik van overheidsinitiatieven die ondernemers met groeiambities ondersteunen.

 

‘Je ziet er moe uit’
Onderneemster Annemarie van Gaal legt op de site van Syntens uit waar het stokt.

‘Ik merk dat vrouwelijke ondernemers zich, meer dan mannelijke ondernemers, laten beïnvloeden door hun omgeving Zou je dat wel doen? Denk je aan je gezin? Of: Je ziet er moe uit, neem niet te veel hooi op je vork. Vrouwelijke ondernemers blijven, vaker dan mannelijke ondernemers, stilstaan. Terwijl vrouwen juist heel goed zijn in groeien omdat vrouwen van nature groeien voor de goede redenen en niet vanwege ‘prestige, macht of geld’, wat vaak de verkeerde drijfveren van mannen zijn’, aldus Van Gaal.

Ze zegt dat ze ongeveer vijf keer per week wordt benaderd door een ondernemer, waarvan de helft vrouwen. Ze is een fan van vrouwelijke ondernemers en ze vertelt veel deelnemingen in bedrijven te hebben die worden gerund door vrouwen.

 

‘Ik wil de allerbeste worden’
Haar adviezen? ‘Ik zou willen dat vrouwen zich iets minder zouden laten leiden door hun omgeving en echt zouden durven excelleren.’

Zelf zegt ze niet meer te hoeven werken voor geld of een haar CV. ‘Maar ik blijf ambitieus en mijn ambitie is Nederlanders meer bewust te maken van financiële zaken. Mijn eigen uitgeverij specialiseert zich op financiële communicatie en werkt inmiddels voor bijna alle banken en financiële instellingen in Nederland. Ik wil de allerbeste worden op financiële communicatie in Nederland.’

Het volledige interview van Herman Poos met haar vind je hier.

Om vrouwelijke ondernemers met elkaar en de overheid in contact te brengen, organiseert het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) – in samenwerking met het platform voor groeiondernemers ‘Port4Growth’ en Syntens – op 9 juni een bijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers die minimaal 500.000 euro omzet maken en verder willen groeien.

Beeld: UGame – ULearn

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery