Langer leven? Hard werken en serieus zijn

Posted by on Aug 2nd, 2011 and filed under GEZONDHEID. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het recept voor een lang leven? Hard werken en een serieus karakter. En trouwen (als je man bent). In 1921 besloot een psycholoog van Stanford universiteit in de Verenigde Staten een groep kinderen van tien jaar oud te volgen. Tot 2001 deden hij en zijn opvolgers uitgebreid onderzoek naar de levensverhalen van deze groep.

Daar kwam het Longevity Project uit voort, een uitgebreide wetenschappelijke studie naar het ouder worden van mensen. Wat blijkt? De meest serieuze kinderen uit 1921 zijn het oudste geworden. Sommige zijn nu nog in leven. De grappenmakers zijn allemaal dood. Voor mannen was een goed huwelijk belangrijk. Zij die getrouwd waren en bleven, leefden veel langer dan de vrijgezellen en gescheiden mannen.

Minstens zo belangrijk was om hard te werken. Doorzettingsvermogen speelt daarbij een belangrijke rol. Mensen die flink de handen uit de mouwen steken, worden oud. Doorwerken en niet vervroegd met pensioen gaan, verhoogt de levensverwachting.

Nog een paar opmerkelijke uitkomsten? Lees op de populair-wetenschappelijke site Faqt.nl verder.

 

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery