Leiderschap is werken aan jezelf

Posted by on May 14th, 2013 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Advertorial

Zorg dat je inzicht krijgt in je sterke en zwakke punten.

Leiderschap is niet alleen belangrijk op de werkvloer, maar ook als je van een potje poker houdt. De samenleving is als een tafel met pokerspelers, je weet nooit wie je tegenover je gaat krijgen en het is altijd aftasten voordat je je tegenstanders op waarde kan schatten.

Online poker is daarmee de perfecte manier om je eigen kwaliteiten te verkennen. Zodra je de regels van dit spel onder de knie hebt zul je merken dat er enorm veel dingen bij komen kijken voordat je als winnaar uit de bus zult komen.

Als ondernemer, op welke manier dan ook, heb je altijd te maken met leiderschap. Je zou kunnen denken dat een eenmanszaak geen leiderschap vraagt, maar daarmee sla de plank zeker mis. Leiderschap is een kwaliteit die er voor zorgt dat je de zaken goed op orde hebt en dat je op zoek gaat en blijft naar verbetering en vooruitgang. In een groot bedrijf vergt dit een aanpak die iedereen aanspreekt en bij een eenmanszaak is het essentieel dat je jezelf in de spiegel aan kan kijken en zeer zelfkritisch te werk kan gaan.

Er zijn dus veel verschillende aspecten van leiderschap die in het bedrijfsleven naar voren komen. De beste spelers op de markt komen van zelf boven drijven, dus zorg dat je daar bij hoort en werk hard aan dingen waar je nog aan twijfelt. Het moeilijkste van persoonlijke ontwikkeling is het toegeven van zwaktes in je eigen karakter. Het opschrijven van alle dingen waar je over twijfelt, mee zit of juist heel goed in bent, zal je snel een duidelijk beeld doen vormen van wat er nog verbeterd kan worden. Je zult merken dat je leiderschap hierdoor alleen maar beter zal worden.

Beeld: Viri G

Share

Leave a Reply

Photo Gallery