Mannelijke manager nog altijd favoriet

Posted by on Mar 2nd, 2011 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Slecht nieuws voor leidinggevenden: nog niet één op de vijf werknemers is tevreden met zijn of haar manager. Bijna de helft van de werknemers verkiest een mannelijke manager boven een vrouwelijke manager. Deze resultaten heeft een peiling onder ruim 1.000 respondenten opgeleverd.

De enquête van de Nationalevacaturebank.nl leverde nog meer opmerkelijke uitkomsten op, die mannelijke en vrouwelijke bazen zich kunnen aantrekken. Zo ligt de grootste ontevredenheid aan gebrek aan begeleiding (41 procent). Meer dan een op vijf werknemers ergert zich juist aan de bemoeizucht van zijn of haar manager (22 procent) – en dat blijkt vooral een vrouwelijk trekje te zijn. Verder doen managers volgens de ondervraagden te weinig aan zelfreflectie wat betreft het eigen functioneren.

Perceptie en behoeften

De reden waarom 43 procent van de medewerkers liever een mannelijke baas hebben ligt ‘m vooral in minder emotionaliteit en betere beslisvaardigheid van mannen. De ondervraagden gaven ook aan dat de onafhankelijke opstelling en risicobereidheid van mannelijke managers worden gewaardeerd.

Een op drie vrouwen werkt liever voor een man dan een vrouw. Een op tien mannen zegt liever een vrouwelijke baas te hebben. In totaal spreekt slechts 15 procent zich uit voor een vrouwelijke manager.

Vrouwen zouden begripvoller zijn (18 procent), beter luisteren (13 procent) en meer betrokkenheid tonen (11 procent) dan een man. De 15 procent vindt dat vrouwen beter zijn met mensen en dat het prettig is dat vrouwen meer emoties tonen.

Uit eerdere berichten op CEOme.nl blijkt dat vooral perceptie en vooroordelen mannelijke en vrouwelijke managers dwars kunnen zitten (en kunnen helpen). Een neutrale blik kunnen managers in ieder geval niet van hun medewerkers verwachten. Wel kunnen ze hier iets van leren en wellicht zich aanpassen aan de behoeften van de mensen die ze aansturen.

Beeld: Homesbythomas

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery