Marian Kaljouw wordt per 1/6/15 bestuursvoorzitter NZa

Posted by on Mar 31st, 2015 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Marian Kaljouw wordt per 1/6/15 bestuursvoorzitter NZa

Marian Kaljouw (58) wordt per 1 juni dit jaar voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar, die tot tweemaal verlengd kan worden.

Kaljouw is werkzaam geweest als verpleegkundige, ze promoveerde op onderzoek naar de behoeften van familieleden van intensive care-patiënten en was bestuursvoorzitter van de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Op dit moment is Kaljouw nog voorzitter van de Commissie Innovatie Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg.
De NZa houdt toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars en stelt de tarieven in de zorg vast. De NZa zetelt in Utrecht en telt circa 300 medewerkers.

Over de toekomst van de organisatie van professionele zorg schreef ze in haar blog:
“Er zal veel meer onderling samengewerkt en afgestemd moeten worden. De burger gaat hier deel van uitmaken. Shared decision making gaat veel verder dan een keukentafelgesprek of een gesprek in de spreekkamer. […] Nog een punt is dat burgers veel meer zelf gaan doen. Dit kunnen ze niet alleen, ze willen dit ook. Technologie, mobile health en domotica gaan hierbij helpen. Afstand komt in een heel ander daglicht te staan, net als professionele autonomie en hoofdbehandelaarschap.”
10 april komt het rapport uit van de Commissie Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg.

Share

Comments are closed

Photo Gallery