Meer profilering, meer topvrouwen?

Posted by on May 9th, 2010 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Hillary Clinton Barack Obma

"Ik wil wel!"

Nederland telt opmerkelijk weinig topvrouwen, zoals het rapport Monitoring Talent 2009 onlangs weer eens bevestigde. Zou het misschien liggen aan de gebrekkige zichtbaarheid van de paar vrouwen die de top wel hebben bereikt? Geven herkenbare topvrouwen, die zich meer in de media profileren, het goede voorbeeld en trekken ze weifelende vrouwen over de streep? Het zou in ieder geval het imago van de topvrouw goed doen. In de ogen van veel Nederlanders – mannen en vrouwen – zijn vrouwen met de ambitie om de leiding te nemen, nog altijd ‘hard’ en zelfs een ‘bitch’. Al vinden wij dat van CEOme.nl al weer zoo jaren negentig…

Aan zichtbare, high profile, topvrouwen geen gebrek in de Verenigde Staten en ze roeren zich ook nog eens met ‘big bucks’. Hillary Clinton, US Secretary of State, heeft onlangs tijdens een bijeenkomst met Amerikaanse onderneemsters de instelling van een nieuw fonds aangekondigd; het Secretary’s International Fund for Women and Girls. Het publiek-private initiatief zal grote fondsen vrijmaken voor projecten van NGO’s die bijdragen aan de economische, sociale en politieke ontwikkeling van vrouwen wereldwijd. Met het fonds komt er ook een nieuwe prijs: de Innovation Award for the Empowerment of Women and Girls. De Rockefeller Foundation – geleid door Judith Rodin – ondersteunt het initiatief, ondermeer door 500.000 dollar uit te delen aan projecten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery