Meer vrouwen kiezen voor studie chemie

Posted by on Oct 18th, 2011 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Steeds meer vrouwen kiezen voor de studierichting chemie. Dat blijkt uit het aantal vrouwen dat voor de studie scheikunde koos aan de Technische Universiteit in Eindhoven. De stand nu: van de zestig eerstejaars zijn dertien studenten vrouw en dat is 2 1/1 keer zo veel als vijf jaar geleden, volgens de TU Eindhoven.

De Brabantse universiteit heeft flink campagne gevoerd om meer vrouwen aan te trekken, door bijvoorbeeld vrouwelijke rolmodellen te laten zien. En er werd meer nadruk gelegd op de maatschappelijke kant van de studie, zoals de relatie tussen scheikunde en gezondheidszorg, duurzaamheid en veiligheid. Ook dat zou vrouwen meer aantrekken. In 2020 moet een derde van de studenten vrouw zijn.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek.. We berekenen geen verzendkosten.

 

 

Share

Leave a Reply

Photo Gallery