Melanie Peters per 1/2/15 directeur van het Rathenau Instituut

Posted by on Oct 14th, 2014 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Melanie Peters per 1/2/15 directeur van het Rathenau Instituut

Melanie Peters wordt met ingang van 1 februari 2015 benoemd tot directeur van het Rathenau Instituut. Zij is nu nog directeur van Studium Generale Utrecht.
Peters is opgeleid tot levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) en tot erkend toxicoloog en gepromoveerd op het terrein van de biochemie (Imperial College, London). Zij werkte als wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit van Texas in Austin en als wetenschappelijk onderzoeksleider bij het Shell Research and Technology Centre Amsterdam. Zij vervulde verschillende functies op het snijvlak van wetenschap, beleid, politiek en samenleving, bij het Ministerie van Landbouw, de Consumentenbond en als directeur van Studium Generale Universiteit Utrecht.

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie.

Share

Comments are closed

Photo Gallery