Met vertrouwen stimuleer je talent

Posted by on Nov 14th, 2011 and filed under OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Door Gerdy Geersing, organisatiepsycholoog en oprichter &Talent

Gerdy Geersing: "Het loont om te stimuleren waar je al goed in bent"

Laatst zag ik op tv een vrouw vertellen over haar boek waarin ze uitlegt waarom een webshop geen carrière is. Sterker nog, als je als vrouw denkt leuk te ondernemen met een webshop, ben je eigenlijk een muts.

Nu kun je je mening hebben over webshops, maar ik vroeg me wel af waarom zij het nodig vindt om vrouwen die op deze manier van hun passie hun werk maken, zo de maat te nemen? En wat is dan precies wel het criterium voor een ‘echte’ carrière als vrouw? Is de ene loopbaan beter dan de andere?

Lijkt mij eigenlijk niet. Ik denk dat het veel belangrijker is dat mensen binnen hun werk toegevoegde waarde leveren. En dat doe je vooral als je doet waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Kortom, als je kunt werken vanuit je talenten.

Vertrouwen stimuleert talent
Gelukkig zien steeds meer werkgevers in dat het ze wat oplevert als hun medewerkers hun talenten optimaal kunnen inzetten. Werk in Nederland is namelijk vooral kenniswerk en dienstverlenend van aard. Daardoor is de persoon achter de medewerker steeds belangrijker. Iemands individuele talenten bepalen steeds meer ook de toegevoegde waarde van de organisatie.

Maar veel organisaties leggen nog eenzijdig de nadruk op competenties die mensen moeten bezitten. Dat is jammer, want dan ligt vaak de nadruk op waar je niet zo goed in bent en hoe je daarin kunt verbeteren. Het loont veel meer om te stimuleren waar je juist wel goed in bent. Zowel voor werknemer als werkgever. Het wakkert je ambitie aan en geeft je energie.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat medewerkers, om hun talenten te kunnen inzetten, vooral behoefte hebben aan vertrouwen van hun leidinggevende, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Coaching of begeleiding door de leidinggevende is van minder belang.

Gun ieder zijn of haar talent
In plaats van anderen de maat te nemen op hun ‘carrière’, denk ik dat het veel meer oplevert als we iedereen de ruimte geven om te werken vanuit zijn of haar talenten. Geef mensen het vertrouwen en de vrijheid om zelf hun talenten in te zetten en te ontwikkelen. Of dat nou in de vorm is van een klinkende carrière als topmanager of als uitbater van een kleinschalige webshop. Ieder z’n talenten, ieder z’n bijdrage.

Gerdy Geersing organisatiepsycholoog en oprichter van &Talent. Ze is auteur van onder meer Talent in Kaart, een creatief zelfwerkboek dat je helpt om jouw talenten op een rijtje te zetten. Het boek is methodisch, maar ook speels en creatief. Talent in Kaart is verkrijgbaar in de boekhandel en direct bij &Talent.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery