Minder topfuncties, meer topvrouwen

Posted by on Jan 31st, 2014 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Ondanks economische tegenslag is het aantal vrouwen in de top licht toegenomen bij de ondertekenaars van het charter van Talent naar de Top: van 19 procent naar 20,2 procent. Met ondertekening hebben de organisaties dan ook beloofd meer vrouwen in hoger management te benoemen. Bij de organisaties daalden evenwel het totale aantal medewerkers en het aantal topfuncties.

Volgens Talent naar de Top spelen de volgende factoren een belangrijke rol bij de doorstroom van vrouwen naar hogere functies:
1. Betrokkenheid van de directievoorzitter.
2. Bewust maken van managers van het belang van diversiteit.
3. Faciliteren flexibel werken.
4. Zichtbaarheid van gekwalificeerde ambitieuze vrouwen.

Opmerkelijk is dat het aandeel vrouwen in de subtop gelijk is gebleven, terwijl het aandeel vrouwen in de top is gestegen. Kennelijk slaan de benoemde vrouwen de subtop – toch de kweekvijver en leerschool voor talentvolle managers – over door voorkeursbehandeling.
Als het percentage vrouwen in de top van de charterondertekenaars in het huidige tempo doorgroeit, zal het nog duren tot 2024 voordat 30 procent van de topfunctionarissen vrouw is. Misschien dat tegen die tijd ook een even hoog percentage vrouwen haar talenten ook voltijds inzet gedurende haar loopbaan. Feit is dat voorlopig de animo voor voltijds werken juist daalt onder jonge vrouwen (CBS).
Nederland heeft met enkele andere EU-lidstaten bezwaar gemaakt tegen het voornemen van Brussel om een vrouwenquotum af te dwingen.

Beeld: Beverly & Pack

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery