Ontevreden, maar honkvast en ambitieus

Posted by on Mar 1st, 2012 and filed under CARRIÈRE, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Meer dan de helft van de professionals is ontevreden met werk en carrière, dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Gevraagd naar de reden noemen ze twee keer zo vaak gebrek aan kansen en een duidelijke carrièreroute dan zorgverantwoordelijkheden thuis. Een mooie kans voor werkgevers om zich beter te profileren op dit vlak, aldus de initiatiefnemer van het onderzoek, Accenture.

Eind vorig jaar hield het consultancy-bedrijf een online enquête onder 3.900 hogere managers van midden en grote bedrijven in 31 landen, waaronder Argentinië, Zuid-Korea, Turkije, de Verenigde Staten en Nederland.

Juist nu investeren
De uitkomsten van het wereldwijde onderzoek laten een grote ‘zoekende’ groep werknemers zien. Niettemin geeft ruim tweederde van alle respondenten aan niet te denken aan een andere baan. Ze zoeken het bij hun werkgever in verandering van taken, opleiding en zelfs meer uren werken.
Volgens Adrian Lajtha, chief leadership officer, is dit het moment voor werkgevers om meer te investeren in hun werknemers. “Aangezien de meeste professionals niet op banenjacht zijn, kunnen ondernemingen juist hun voordeel halen door medewerkers training, leiderschapsontwikkeling en carrièrekansen te bieden.”

Op zoek naar balans
Carrière maken vraagt volgens de respondenten drie dingen: zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en hard werken. Wat vertraagt je carrière? 44 procent antwoordt de economische teruggang, 40 procent ouderschap.

De meesten respondenten vinden dat ze goede balans hebben tussen werk en privé. Toch zegt 42 procent tijd met het gezin in te leveren om hun carrière op stoom te houden. 41 procent vindt dat hun carrière een negatieve invloed heeft op hun privéleven.

Lees hier verder over het onderzoek (ook te downloaden).

Op 8 maart viert Accenture Internationale Vrouwendag in meer dan dertig landen. Op het Nederlandse hoofdkantoor zal CEO me! op die dag een inspirerende bijdrage leveren.  Thema? “Defining Success. Your Way.”

Beeld: © Gabriel Blaj | Dreamstime.com

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery