Moeders pakken koffer voor manlief

Posted by on Sep 9th, 2013 and filed under (ON)GEHOORD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Meer dan de helft van de vrouwen pakt de vakantiekoffer van de man (59 procent). Moeder pakken ook de koffers van de kinderen, tegen 4 procent van de vaders. Dit blijkt uit een peiling van VakantieReiswijzer.nl.

Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man, lees ik in het persbericht. Als reden noemen vrouwen vaak: ‘Mijn man vergeet altijd iets’, ‘Als ik het zelf doe, is het zo gedaan’, ‘Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie’. Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling ‘mijn vrouw heeft het overzicht dus ze pakt mijn koffer beter dan ik het zelf zou doen’.

Het doet me denken aan de reclame van Skala, en de vele reclames met dezelfde boodschap die volgden: ‘Schat, je kunt ook helemaal niets’, gevolgd door rollende ogen en gekruiste armen. Moeders weten het beter, vaders zijn goeiige onbenullen, en kennelijk vinden veel vaders en moeders die rolverdeling wel best.

Ondertussen hebben moeders het maar druk met hun partners. De kleding die ze voor hun man inpakken, hebben moeders nog vaak zelf gekocht ook. Eerder berichtte CEOme.nl al dat meer dan helft van de kleding in de gemiddelde mannenkast door zijn vrouw of vriendin is gekocht. Vrouwen besteden gemiddeld 2 uur per maand aan winkelen voor hun partner. Dat is 24 uur per jaar en 50 dagen van hun leven – gerekend tussen hun 25ste en 75ste.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery