Nieuwe leiders in oude zakken

Posted by on Nov 5th, 2013 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Vrouwen zijn betere leiders dan mannen. Ze zijn namelijk minder gevoelig voor narcisme. Helaas is dat een van de problemen van de huidige tijd: er zijn nog steeds veel te weinig vrouwen in hoge posities. In die zin ben ik voor de Noorse aanpak om het via wetgeving te proberen veranderen. Europa heeft veel te veel old-boys networks die zichzelf vernieuwen. Ook in Nederland. Terwijl het grote onzin is dat vrouwen geen goede leiders zouden zijn.”

Aldus Manfred Kets de Vries, psychoanalyticus en CEO-fluisteraar, vandaag in de Volkskrant. Maar hij stelt ook dat mensen de leiders krijgen die ze verdienen:

“Frankrijk had eigenlijk een andere president moeten hebben, maar de grote kanshebber Dominique Strauss-Kahn hield er bepaalde gewoontes op na die niet langer werden geaccepteerd door de publieke opinie. Daarom kreeg Frankrijk president Hollande die ook geen goede leider is omdat hij geen besluiten kan nemen. Er is een uitdrukking die op hem slaat: ‘mensen die op het midden van de weg staan, worden overreden’.”

Leiders zijn in de eerste plaats mensen met volgelingen. Ze weten zich een positie van invloed en macht te verwerven met (al dan niet zwijgende) instemming van hun volgers. Leiders met narcistische trekjes zijn verleidelijke leiders; mensen volgen ze graag, benoemen ze graag. Dat ze niet altijd de leiders zijn die het beste resultaat voor een zo groot mogelijke groep voor ogen hebben en behalen, bewijst het nieuws keer op keer. Het is elke keer weer hoogmoed voor de val.
En toch: ‘Mensen die op het midden van de weg staan, worden overreden’, zegt Kets de Vries, en daaruit blijkt de dubbelzinnigheid in leiderschap. Overreden worden is het risico van leiders die zich richten op verbinding en consensus, een eeuwig dilemma voor leiders èn volgers.

‘Een overdosis narcisme kan destructieve gevolgen hebben’, stelt Antoinette Rijsenbilt in haar proefschrift CEO Narcisme: Meting en Impact (Erasmus Universiteit). Tegelijk toonde ze aan dat een zekere mate van narcisme een essentiële voorwaarde is voor effectief leiderschap van topbestuurders. Het zit ‘m dus in de dosering.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery