“Old girls-netwerk bezet pluche in Noorwegen”

Posted by on Feb 20th, 2011 and filed under POLITIEK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Zakenvrouw sigaarBegrijp haar niet verkeerd, Benja Stig Fagerland – een adviseur die de Noorse regering hielp met de invoering van een vrouwenquotum – is vòòr harde afspraken over de benoeming van vrouwen op hoge posities. Maar ze signaleert ook inmiddels negatieve gevolgen, zo bericht de Britse krant The Guardian.

Sinds de invoering van een wettelijke quotum van 40 procent in 2006, hebben 199 bedrijven zich van de Noorse beurs teruggetrokken. Slechts 138 bedrijven meldden zich aan in dezelfde periode. Verder merkt ze op dat zich een old girls-netwerk heeft gevormd dat voor vrouwen gereserveerde posities stevig bezet en net zo gesloten en ondoorzichtig blijkt als het old boys-netwerk.

“Het is een cliché dat alle vrouwen elkaar het beste gunnen – sterker, veel vrouwen doen juist de deur dicht voor andere vrouwen. Ze willen hun eigen positie behouden en lijken veel minder geneigd om vrouwen aan te nemen dan mannnen”, aldus Fagerland.

Follow CEO_ME on Twitter


Share

Leave a Reply

Photo Gallery