Ondernemen is een sport, ook voor vrouwen

Posted by on Apr 27th, 2012 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Waarom dit is onderzocht, weet de redactie van CEOme niet, maar uit onderzoek blijkt dat ondernemen voor vrouwen niet lastiger is dan voor mannen. Voor het onderzoek werden 600 vrouwelijke ondernemers geïnterviewd.

De resultaten werden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst “Ondernemen is een sport” in het – toepasselijke – voetbalstadion van FC Zwolle. Daar spraken onder andere directievoorzitter Trudy Huisman van Rabobank IJsseldelta, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland Medy van der Laan (voormalig staatssecretaris) en nieuwe voorzitter Carmen Breeveld van Federatie Zakenvrouw.

Het blijkt overigens wel dat er wereldwijd minder vrouwen een onderneming starten dan mannen. Voor het Babson College en de London Business School een reden om voor het Global Entrepreneurship Monitor onderzoek te doen onder 100.000 mensen in 35 landen.

Uit dat rapport blijkt ook dat er weinig verschillen zijn tussen ondernemers van het vrouwelijke en het mannelijke geslacht. Vrouwen die voor zichzelf beginnen, zijn meestal goed opgeleid en starten vanuit een baan komen met een hoog inkomen.
De kans op succes is bij mannen en vrouwen gelijk, tenminste, in de Westerse wereld. In arme landen gaan vrouwelijke ondernemers toch eerder failliet.

 

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery