Paulien de Morree is winnaar Montesquieu Masterscriptieprijs

Posted by on Jun 23rd, 2010 and filed under FOTO, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Paulien de Morree is winnaar Montesquieu Masterscriptieprijs

Paulien de Morree is winnaar van de prestigieuze Montesquieu Masterscriptieprijs voor beste scriptie over politiek staatsrecht. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Montesquieu Instituut, onderzoeks- en onderwijsinstituut voor vergelijkende parlementaire geschiedenis en constitutionele ontwikkeling in de Europese Unie. De prijs werd in de zaal van de Eerste Kamer uitgereikt. De Morree wijdde haar scriptie aan de parlementaire immuniteit van Kamerleden.

Vorig jaar maakte De Morree deel uit van het winnende team van Studentenparlement 2009. Het tweejaarlijkse Studentenparlement werd gehouden in de Tweede Kamer. Alle rechtenfaculteiten in Nederland mogen dan parlementje spelen. Er worden fictieve wetsvoorstellen ingediend, gedebatteerd en gestemd. De teams van de verschillende universiteiten kregen de politieke kleur van een fractie uit de Tweede Kamer toegewezen – het Utrechtse team vertegenwoordigde het CDA. De ‘regering’ bestond uit staatsrechtdeskundigen en hoogleraren. D66-Kamerlid Boris van der Ham zat het studentenparlement voor.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery