Professionals op zoek naar balans werk-privé

Posted by on Mar 11th, 2013 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vrouwen melden zich aan bij het Marine Corps Women’s Reserve, New York 1918.

Meer dan twee derde van de professionals wil een succesvolle carrière én een compleet leven naast het werk. De mogelijke impact op de balans werk-privé wegen zwaar mee bij hun keuze voor een baan.
Dit blijkt uit een peiling die Accenture onlangs uitvoerde onder 4.100 business executives van middelgrote en grote bedrijven in 33 landen.

Waardering en erkenning
Zeventig procent van de vrouwen en mannen in het onderzoek denkt dat ze een succesvol werkend en privéleven kunnen combineren. De helft geeft echter aan dat dit niet gelijktijdig kan. Meer dan de helft (52 procent) heeft wel eens een aanbod voor een baan afgeslagen vanwege zorgen over het effect op de werk-privé balans. Andere belangrijke afwegingen zijn geld, erkenning, en autonomie (respectievelijk 46, 42 en 42 procent).

‘Een goede werk-privé balans is voor mannen net zo belangrijk als voor vrouwen. Maatregelen om op die manier te sturen op diversiteit, zijn dan ook allang achterhaald’, zegt Katinka de Korte, managing director bij Accenture.
‘Diversiteit gaat door de vergrijzing en het aantal hoog opgeleide vrouwen straks gewoon vanzelf. Ervoor zorgen dat medewerkers zelf invulling kunnen geven aan hun balans heeft veel meer te maken met flexibiliteit en focus op het individu. Werkgevers doen er goed aan hier bewust van te zijn en hun manier van communiceren, werven en selecteren daar op aan te passen.’

40 procent workaholic
Technologie speelt een belangrijke rol bij de werk-privé balans, maar is er ook een schaduwzijde. Ruim drie kwart (78 procent) vindt dat technologie een flexibeler planning ondersteunt. Tegelijk geeft 70 procent aan dat technologie ook zorgt dat werk hun privéleven binnen dringt.

Andere interessante uitkomsten
* 53 procent van vrouwelijke en 50 procent van de mannelijke respondenten is tevreden over hun huidige baan en zoekt geen ander werk. Respectievelijk 43 en 41 procent in 2012.
* Waardering op het werk (59 procent), eerlijkheid (54 procent), flexibiliteit (50 procent) en interessant werk (49 procent) vinden professionals belangrijk.
* Drie kwart van de respondenten werkt ook op vakantiedagen. Zij checken dan mail, halen werk in, willen ongestoord werken of nemen deel aan een conference call. 40 procent van de respondenten noemt zichzelf een workaholic.
* De belangrijkste redenen om een werkgever te verlaten, zijn: verantwoordelijkheden die niet bij het profiel passen (38 procent), salaris (38 procent) of oninteressant werk (34 procent).

Na lezing van het interessante onderzoek blijft er toch iets knagen. Meer dan twee derde van de professionals wil een succesvolle carrière én een compleet leven naast het werk. Wie niet, vragen wij ons dan af. En nog interessanter: waarom wil een derde van de professionals niet ‘alles’? Ideeën?
Het volledige onderzoeksrapport is hier verkrijgbaar.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery