‘Quotum gaat niet helpen’

Posted by on Mar 11th, 2015 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Negen procent van de respondenten in een internationaal onderzoek van Hays meent dat een vrouwenquotum grote impact zal hebben op gelijkere behandeling van vrouwen. Flexibel werken en een culturele ommezwaai gaan wel het verschil maken, aldus de schrijvers van Global Gender Diversity Survey 2015.
11354495054_cb703f695e_mHays heeft onderzoek gedaan naar diversiteit op de werkvloer in 31 landen, waaronder ook Nederland. De onderzoeksvragen werden ingevuld door bijna 6.000 respondenten. Ze zoeken oplossingen van ongelijkheid niet bij een wettelijk quotum.

Cultuurverandering
Hays: “Bijna een op de twee (44 procent) van de respondenten zegt dat een flexibelere arbeidsmarkt de grootste impact op het verbeteren van genderdiversiteit op hun werkplek zou kunnen hebben. Andere oplossingen voor het verbeteren van de positie van vrouwen op de werkvloer waren cultuurverandering (44 procent), meer aandacht voor vrouwelijke rolmodellen (32 procent), wijzigingen in organisatiebeleid (32 procent), veranderingen in het overheidsbeleid (27 procent) en support vanuit de board voor diversiteit kwesties (26 procent).”

Perceptie
Mannen en vrouwen hebben een zeer verschillende perceptie van het bestaan van ongelijkheid op de werkvloer, blijkt uit de antwoorden van Nederlandse respondenten.
Zo vindt 81 procent van de mannen dat mannen en vrouwen in een zelfde soort functie gelijkwaardig worden beloond, tegen 58 procent van de vrouwen. 84 procent van de mannen vindt dat mannen en vrouwen een gelijke carrièremogelijkheden hebben, tegen 58 procent van de vrouwen.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit. “Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Beeld: Ruth Geneslaw

Share

Comments are closed

Photo Gallery