64 procent vrouwen werkt ziek door

Posted by on Mar 16th, 2012 and filed under CARRIÈRE, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Een kwart van de vrouwelijke managers is minder bereid om jonge vrouwen of vrouwen met jonge kinderen aan te nemen. Dit blijkt uit een studie van  Business Environment in Londen onder 1.o00 respondenten.

72 procent van de vrouwelijke managers staat afkeurend tegenover vrouwelijke collega’s die zich te bloot kleden (mannelijke managers 60 procent).

Vrouwen zeggen ook meer respect en bewondering te hebben voor mannelijke rolmodellen in management (28% noemde de leiderschapstijl van Richard Branson) dan voor vrouwen.

Volgens de onderzoekers blijkt hier uit dat vrouwelijke managers dezelfde zakelijke insteek hebben als mannen: er telt uit eindelijk maar één ding: wat is goed voor de zaak.

Opmerkelijk verschil(letje) zit in de werklust: 71 procent van de vrouwen heeft het gevoel dat ze langere dagen moeten maken om carrière te maken. 64 procent zegt geregeld door te werken ondanks ziekte. Bij mannen gaat het om respectievelijk 67 procent en 59 procent.

De uitkomsten wijzen volgens de onderzoekers op een grote drive van vrouwen om te slagen in hun loopbaan. Maar tussen wens en praktijk gaapt nog een kloof: vrouwen zeggen rust en begrip te waarderen in een manager, maar op de werkvloer gaat het toch om dominantie en leiderschap, ook bij hen.

Beeld: Victor1558

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery