Rijke vrouwen vrijgeviger dan rijke mannen

Posted by on Oct 21st, 2010 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

MiljonairVrouwen geven meer en vaker aan goede doelen dan mannen. Ongeveer 95 procent van veelverdienende vrouwen – meer dan 103.000 dollar — geeft naar eigen zeggen aan goede doelen tegen 75,8 procent van de grootverdieners onder mannen. Dit blijkt uit een studie van Indiana University, Verenigde Staten.

Opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is ook dat vrouwen die een eenpersoonshuishouden voeren guller zijn dan mannen in dezelfde situatie. Alleen in de inkomenscategorie 23.509 tot 43.500 dollar geven mannen 32 procent meer dan vrouwen. Weduwnaren doneren trouwens ook meer aan goede doelen dan weduwen. Eveneens blijkt dat getrouwde koppels meer geld schenken dan singles.

Top 30 Gulle Gevers 2010

In Nederland zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen nog niet zo diepgaand uitgezocht. Wel is er de jaarlijkse Top 30 Gulle Gevers met de gulste miljonairs van Nederland, een onderzoek van MissChief Journalistieke Producties. Vandaag werd deze lijst voor de 4e keer gepubliceerd in het tijdschrift Miljonair. Helaas staat dit jaar geen vrouw in de top 10, althans niet zelfstandig. Self made zakenvrouw Sylvia Tòth schonk enkele jaren geleden miljoenen voor de bouw van een kinderziekenhuis.

Beeld: Cover editie met Top 30 Gulle Gevers 2010

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery