Run op topvrouwen in India dit najaar

Posted by on Sep 11th, 2014 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Het is goed toeven in India voor topvrouwen. Een nieuwe ondernemingswet in India bepaalt dat alle beursgenoteerde bedrijven ten minste een vrouw in de raad van bestuur moet hebben. Volgens Indianboards.com, een database van beursgenoteerde bedrijven, voldoen 755 van in totaal 1.469 nog niet aan deze eis.

Om de wettelijke deadline te halen deze maand, zal er een run ontstaan op gekwalificeerde vrouwen, zo meldt de website Quartz. Alhoewel: een vijfde van alle vrouwen die wegens de wet zijn benoemd tot directielid zijn lid van de families achter de bedrijven. Daarmee ondergraven ze het hele idee van diversiteit en bestuurlijke kwaliteit, aldus de directeur van Indianboards.com

Beeld: World Economic Forum / Eric Miller

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery