Scheiding der seksen in opkomst

Posted by on Jan 19th, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Segregatie tussen de seksen lijkt weer in opkomst. Aparte zwemuren voor vrouwen en zelfs gescheiden onderwijs waren er al, maar nu heeft een zakenvrouw de deuren geopend van een zorgcentrum waar louter vrouwen welkom zijn.

Vrouwen zouden andere behoeften hebben dan mannen en daarom zou aparte ook zorg beter zijn. Er is immers ook al een gespecialiseerde poli voor musici met psychische klachten. Net als er een bejaardenhuis bestaat voor mensen met een Indische achtergrond.

Betekenen verschillen tussen mannen en vrouwen wel dat ze ook apart van elkaar moeten worden bediend, onderwezen en verzorgd? En gooien dergelijke aannames niet alle (soorten) mannen en vrouwen op één hoop? Levert segregatie meer kwaliteit of krijgen we zo een nog meer versnipperde samenleving?

We horen graag wat jullie hiervan vinden.

Intussen blijken mannen toch niet helemaal verbannen uit het zorgcentrum van Catherine van Heest. ‘De zorgverleners zijn bijna allemaal vrouw, maar niet allemaal. Soms is toch wel handig om een man in huis te hebben. Voor massages bijvoorbeeld’, aldus Van Heest in De Pers.

Beeld: © MellimageDreamstime.com

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery