Selfmade rijke vrouwen nog zeldzaam in Quote 500

Posted by on Nov 4th, 2010 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

OprahIn de top 50 van de Quote 500 – met de rijkste Nederlanders geordend naar vermogen – staan alleen enkele erfgenames uit twee gefortuneerde families: Fentener Van Vlissingen en Heineken. Natuurlijk hebben ook veel vermogende heren in de lijst hun (start)vermogen te danken aan vaders, grootvaders en voorvaderen. Maar het gebrek aan vrouwelijke selfmade miljonairs valt op.

Charlene de Carvalho – Heineken is sinds het overlijden van haar illustere vader grootaandeelhouder van Heineken en gedelegeerd lid van de raad van beheer van Heineken Holding. Ze houdt zich op de achtergrond en woont met haar man en vijf kinderen in het Verenigd Koninkrijk.

Uit de lijst rijkste selfmade zakenvrouwen hebben Nederlandse vrouwen nog een lange weg te gaan. Al eerder bleek uit een bericht op CEOme.nl dat de rijkste vrouwen ter wereld tegenwoordig uit China komen. Oprah Winfrey en J.K. Rowling schraapten miljarden bij elkaar, maar de handigste zakenvrouwen komen steeds vaker uit opkomende economieën. Forbes zette ze op een rij.

Beeld: DonkeyHotey

Share

Leave a Reply

Photo Gallery