Status aparte: TEDWomen in Amsterdam

Posted by on Dec 9th, 2010 and filed under COMMUNICEREN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Afgelopen dinsdag en woensdag troffen vrouwelijke denkers en doeners elkaar in Amsterdam om in de geest van de internationale (en normaliter uniseks) TED-events ideeën uit te wisselen. Dinsdag spraken twintig vrouwen – van wetenschappers tot consultants – over hun expertise. Onder meer Trudy Deheu (hoogleraar en schrijver van het boek De depressie-epidemie), Nicolette Mak (sociaal ondernemer) en Henriette Verwey (cardioloog).

Nicolette Mak

Nicolette Mak sprak op TEDWomen Amsterdam

Donderdag konden deelnemers meekijken met het eigenlijke event via een livestream, TED Women in Washington. In de pauze mochten Nederlandse vrouwen in drie minuten hun ideeën uiteenzetten.

Naast TED Amsterdam Women zijn er meer TED events in de hoofdstad gehouden – TEDxAmsterdam, TEDxChange, TEDxYouth. Een blik op de de sprekers daar leert dat vooral mannen het woord voeren en dat ze ieder op hun terrein hun sporen hebben verdiend. Net als de vrouwen op TEDWomen.

Waarom is er eigenlijk geen representatieve mix van vrouwelijke en mannelijke sprekers op het “gewone” TED-event? Waarom zouden vrouwen zich beperken tot een speciale editie voor vrouwen en daarmee automatisch alleen in  en over een vrouwelijke context spreken? We horen graag jullie mening.

Kijk en beluister ook Halla Tomasdottir, één van de oprichters van Audur Capitial en één van de vrouwen die IJsland er boven op helpen na de financiële crash van het land.

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery