Stressvolle baan zonder zeggenschap nekt hart

Posted by on Nov 15th, 2010 and filed under GEZONDHEID. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Maar het gaat hier niet om topfuncties… Vrouwen met een stressvolle baan zonder een zekere autonomie lopen een 40 procent grotere kans op hart- en vaatziekten dan vrouwen in een baan die ze leuk vinden waar ze wel ‘hun ding’ kunnen doen. Dit blijkt uit onderzoek dat tijdens de American Heart Association’s Scientific Sessions 2010 werd gepresenteerd.

Stress nekt uiteindelijk

Stress nekt uiteindelijk

Gebrek aan zeggenschap over het eigen werk en beperkte mogelijkheden om creativiteit en andere persoonlijke kwaliteiten in te zetten, zijn gezondheidsrisico’s. Het grotere risico op hoge bloedruk, hoog cholesterolniveau en overgewicht komt vooral door baanonzekerheid

Voor het onderzoek zijn ruim 17.000 Amerikaanse vrouwen tien jaar lang gevolgd. Opmerkelijk hoger was het risico op een hartaanval onder vrouwen: 88 procent. Overigens zijn banen met continu hoge stress voor iedereen ongezond op lange termijn.

Beeld: English106

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery