Strijkwerk besteed je toch uit?

Posted by on Mar 17th, 2011 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Ik stop met strijken! Onder dit motto proberen twee christelijke vakbonden in België de aandacht te vestigen op de ongelijke verdiensten van mannen en vrouwen. Alsof vrouwen met een baan nog en masse de overhemden van manlief strijken  (als dat nog steeds het geval is, vinden we dan dat de emancipatie inderdaad is mislukt?).

Belgische vrouwen verdienen gemiddeld 21 procent minder dan mannen. Voor het grootste deel heeft dit te maken met het aantal werkuren en eigen loopbaankeuzen van vrouwen. Maar het verschil is ook nog altijd voor een deel te wijten aan waardeoordelen van werkgevers en de over het algemeen betere onderhandelingsvaardigheden van mannen.

Tot de ongelijkheid is opgeheven, gaan de de Belgische dames in strijkstaking. Op hun campagne kracht bij te zetten hebben de intiatiefnemers de website Ikstopmetstrijken.be opgezet, waar in een aantal video’s strijkles wordt gegeven – door een vrouw.

Zou het aanslaan? Strijken besteed je toch uit aan manlief zelf of een strijkservice? CEOme wil weten: wie strijkt er nog voor een ander?

Beeld: KAV

Share

Leave a Reply

Photo Gallery