Susanne Kraak nieuwe leider 334 Squadron Eindhoven

Posted by on Aug 25th, 2010 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Susanne Kraak nieuwe leider 334 Squadron Eindhoven

Susanne Kraak-Schoemaker is de eerste vrouwelijke squadronleider ooit op vliegbasis Eindhoven. De luitenant-kolonel gaat leiding geven aan het 334 Squadron.

Van de site van het ministerie van Defensie:

De vluchten die het 334 Squadron uitvoert zijn onder andere:
• luchttransportopdrachten (onder andere paradroppings en tankvluchten);
• humanitaire hulpvluchten;
• trainingsvluchten;
• vluchten voor het Koninklijk Huis en hoogwaardigheidsbekleders.

In de loop der jaren heeft het 334 Squadron veel opdrachten uitgevoerd voor de Verenigde Naties (VN). Daarnaast neemt het aantal humanitaire hulpvluchten toe, onder andere voor het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en particuliere hulpverleningsorganisaties.

Voor de VN heeft het 334 Squadron onder meer gevlogen in Cambodja, in voormalig Joegoslavië en tijdens de Golfoorlog. Voedsel en medicamenten heeft het squadron onder andere vervoerd naar de Sahellanden, Roemenië, Rwanda, Zaïre en Honduras.

Embleem en motto

Het motto van het squadron luidt “Semper et ubique”. Dit betekent “altijd en overal”. Het squadron is dan ook dag en nacht inzetbaar is, waar ook ter wereld. In het embleem is het mythische paard Pegasus afgebeeld. Dit symboliseert het transport van personen en goederen.

Historie

Als officiële oprichtingsdatum van het 334 Squadron wordt 7 juli 1944 aangehouden. Dit is de datum waarop de voorganger van het 334 Squadron werd opgericht: de 1316 Dutch Communication Flight. Dit onderdeel maakte in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog deel uit van de Britse Royal Air Force (RAF).

Na de Tweede Wereldoorlog kwam het squadron naar Nederland. Voordat het squadron in 1992 werd gestationeerd op Vliegbasis Eindhoven, was het gestationeerd op marinevliegkamp Valkenburg, vliegbases Ypenburg en vliegbasis Soesterberg.

Beeld: vliegtuighomepage.nl

Share

Leave a Reply

Photo Gallery