Topadvocaat Inez Weski Liberaal van het Jaar 2011

Posted by on Jan 17th, 2012 and filed under FOTO, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Topadvocaat Inez Weski Liberaal van het Jaar 2011

Inez Weski is door de JOVD uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2011. De topadvocaat krijgt de prijs voor haar ‘broodnodige strijd tegen het verval van de rechtsstaat’, aldus de liberale jongeren.

Voorzitter Bram Dirkx: ‘Weski heeft zich sterk gemaakt tegen al die vrijheidsbeperkingen waar wij steeds opnieuw mee worden geconfronteerd, zoals de inperking van privacy en de constante druk op de vrijheid van meningsuiting. We zien een overheid die steeds meer doordringt in de levens van haar burgers, politie en justitie die steeds meer bevoegdheden krijgen om informatie te verkrijgen en op te slaan en een rechtsstaat die stukje bij beetje wordt uitgehold. Weski verzet zich hier terecht tegen.’

De advocaat gaf op 5 mei afgelopen jaar de Vrijheidslezing in Amsterdam waarin ze stelde dat het begrip ‘vrijheid’ aan devaluatie onderhevig is en onderstreepte het belang voor onafhankelijke rechtspraak en eerlijke strafprocessen. In een reactie liet ze weten ‘deze voordracht als een zeer gewaardeerde ondersteuning van haar deelname aan het helaas vaak ijl klinkende koor van weerwoorden tegen de steeds dieper zinkende knechting van de mens te willen beschouwen.’

De liberale jongerenorganisatie kent jaarlijks de ‘Liberaal van het Jaar’ prijs toe aan een politicus, wetenschapper of ander maatschappelijk betrokken persoon of organisatie voor zijn of haar inzet voor het verspreiden van liberale waarden en ideeën. Eerder kregen onder meer Hans Teeuwen en Bits of Freedom de prijs.

Beeld: 4 en 5 mei Amsterdam


Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery