2/3 Europeanen ziet quotum niet zitten

Posted by on Jun 2nd, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Zouden bedrijven een verplicht aantal vrouwen en mannen in dienst moeten hebben? 66 procent van de Europeanen is het daar niet mee eens, 24 procent ziet de verplichting wel zitten. Dit blijkt uit een peiling onder meer 7.200 mensen uit acht Europese landen door personeelsbedrijf StepStone. ‘Deze mensen zijn er duidelijk van overtuigd dat de kwaliteiten van het personeel van een bedrijf belangrijker zijn dan het geslacht’, aldus de toelichting.

‘Er zijn evenveel getalenteerde vrouwen dan mannen, vrouwen hebben dus geen quota nodig om hun plaats te vinden in de arbeidsmark’, stelt een woordvoerder vast. ‘Het belangrijkste is dat je je toekomstige werkgever kan overtuigen van je professionele kwaliteiten, of je nu een man bent of een vrouw.’

Belgen staan met 38 procent nog het meest positief ten opzichte van een seksequotum. De Denen willen er met 85 procent tegen niet aan. In vrouwenparadijs Zweden is 69 procent tegen en in Noorwegen (waar een vrouwenquotum van 40 procent geldt voor besturen van beursgenoteerde bedrijven) 58 procent.

De mening van Nederlanders komt overeen met het Europese gemiddelde: 66 procent tegen, 34 voor. Hieronder de uitkomsten voor alle acht landen:

Bron & Beeld: StepStone

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery