Verdient schoonheid meer?

Posted by on Apr 6th, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Forbes Woman zet uiterlijkheden en solliciteren op een rijtje, naar aanleiding van een artikel in the Daily Mail, waarin een vrouw uiteenzet hoe weinig kansen ze heeft gehad omdat haar vrouwelijke baas zich bedreigd voelde door haar (schrijfster) schoonheid.

In het artikel staat bijvoorbeeld hoe uit onderzoek is gebleken dat over het algemeen schoonheid samengaat met een stijgende carrière-lijn. Zo onderzocht Newsweek dat dat feit zowel voor mannen als voor vrouwen geldt: als knapperd maak je meer kans op een baan dan als een gemiddelde schoonheid. Daar tegenover staat weer een onderzoek die uitwijst dat dat gegeven vooral voor mannen telt. Vrouwen moeten er voor zorgen om er met name goed uit te zien op hun CV. Goed behaalde resultaten wegen voor een werkgever zwaarder dan een knappe foto.

En over gewicht gesproken, aan de universiteit van Florida werd volgens Forbes bewezen geacht dat letterlijke zwaargewichten geen voorsprong hadden tijdens salarisonderhandelingen, tenminste, de vrouwelijke zwaargewichten. Mannen blijken juist baat te hebben bij een kilootje meer. Kortom: een vrouw moet er vooral goed uitzien, op zowel papier als op de foto (op de foto dan weer niet te mooi), een man mag nog wel eens wat laten hangen. Maar, zo zegt schrijfster Catherine Hakim van Erotic Capital: The Power of Attraction in the Boardroom and the Bedroom, je kunt er ook op een positieve manier gebruik van maken. Lees hier meer >>>

 

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery