VN-diplomaat Sigrid Kaag: ‘Zelfde kansen als man’

Posted by on May 13th, 2014 and filed under MEDIA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Sigrid Kaag heeft haar vier kinderen de afgelopen zeven maanden nauwelijks gezien. Werken als VN-diplomaat om chemische wapens uit Syria te bannen, heeft zijn nadelen, vertelt Kaag in een interview met het Amerikaanse persbureau Bloomberg. De harde deadline op haar missie (30 juni moeten alle chemische wapens weg zijn) dwingt volledig inzet en concentratie. Maar het heeft ook zijn voordelen, stelt ze daar tegenover: ze werpt moederschap en de multitask-mythe op.

Het interview behandelt de gebruikelijke onderwerpen: hoe Kaag zich kranig staande weet te houden in een mannenwereld en haar drukke carrière weet te combineren met ouderschap en zelfs haar modegevoel. Ook genoemd: dat vrouwen minder geneigd zijn hun ego naar de onderhandelingstafel te brengen.

Om meer vrouwen te interesseren voor een internationale carrière houdt ze geregeld bijeenkomsten met jongere medewerksters. Ze vertelt Bloomberg dat vrouwen net zoveel kans hebben een baan op niveau binnen de VN te bemachtigen als mannen. Maar het helpt als een andere hooggeplaatste vrouw je steunt, zoals Kaag werd gelanceerd door Ann Veneman, indertijd directeur van Unicef.

Beeld: Friends of Europe, Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery