Vrouw maakt beste Europese bier

Posted by on Aug 5th, 2010 and filed under TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Een bier van de vrouwelijke brouwer Hildegard van Ostaden uit Ruiselede is verkozen tot het beste seizoensbier van Europa. Haar Urthel Saisonnière won de World Award. Van Ostaden is één van de weinige vrouwelijke brouwers in de bierwereld.

hildegard van Ostaden

Hildegard van Ostaden proost op haar bier

In het Vlaamse Nieuwsblad zegt ze: “Je ziet gelukkig meer en meer vrouwelijke brouwers. In de Middeleeuwen waren het trouwens alleen maar vrouwen die brouwden. Als student Industrieel Ingenieur in de Biochemie raakte ik geïnteresseerd in zware bieren. In plaats van de hippe partycafés af te gaan, gingen wij naar de cafés waar we streekbieren konden vinden. Mijn professor kreeg mijn fascinatie in de gaten en liet me kennis maken met de brouwerij van de school. Na mijn studies kon ik aan de slag in de hogeschool om bieren te bestuderen, tot ik mijn man Bas leerde kennen in een Nederlandse brouwerij.”

Samen startte Van Ostaden tien jaar geleden met Urthel bier, nu goed voor zo’n 1 miljoen flesjes per jaar.

Beeld: Beer Town Austin

Share

Leave a Reply

Photo Gallery