Vrouw pakt FIFA aan, nu bedreigd

Posted by on Nov 20th, 2014 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Qatar voetbalteam

Leden van het nationale elftal van Qatar.

Klokkenluider Phaedra Al-Majid kaartte corruptie aan bij internationale voetbalbond FIFA in verband met het WK in Qatar. Als beloning wordt ze nu bedreigd.
“Ik was thuis tv aan het kijken toen opeens drie FBI-agenten voor mijn deur verschenen. Ze zeiden te weten dat ik bedreigingen had gekregen. Ik moet nu de rest van mijn leven over mijn schouder kijken,” vertelde Al-Majid tegen Sky Sports.

Al-Majid was lid van de Qatar-delegatie ten tijde van de strijd tussen landen om het WK te mogen organiseren. De keuze voor Qatar is omstreden vanwege het warme klimaat, de arbeidsomstandigheden waaronder veelal gastarbeiders moeten werken en corruptie.

Samen met Bonita Mersiades zal ze binnenkort voor een onderzoekscommissie een verklaring afleggen. Mersiades is voormalig hoofd PR van de Australische voetbalbond en klokkenluider over corruptie bij de FIFA.

Beeld: Doha Stadium Plus Qatar, Fickr

Share

Comments are closed

Photo Gallery