Revolutionair: vrouw wil Egypte leiden

Posted by on Sep 14th, 2011 and filed under RECENT, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bothaina Kamel heeft aangekondigd dat ze mee gaat doen met de presidentsverkiezingen in Egypte. Wanneer die zijn is nog onbekend.

Bothaina Kamel

Ooit was Kamel het gezicht van de Egyptische televisie. Ze had een eigen talkshow. Zonder sluier en in westerse kleding las ze voor wat het regime wilde. Onafhankelijke journalistiek bestond niet in Egypte. Maar het knaagde bij haar, ze geloofde vaak zelf de woorden die uit haar mond kwamen niet. Dus besloot ze ontslag te nemen.

Ze zette zich in voor mensenrechten en streed tegen corruptie in Egypte. Toen in januari de protesten op het Tahrirplein losbraken, was Kamel erbij. En nu heeft ze aangekondigd mee te gaan doen met de presidentsverkiezingen. Ze moet het daarbij opnemen tegen zwaargewichten als Mohamed ElBaradei, voormalig hoofd van het Atoomagentschap en Amr Moussa, voormalig secretaris generaal van de Arabische Liga.

Kamel heeft geen budget voor een grote campagne, maar ze weet wel de weg op Twitter en Facebook. Veel jongeren steunen haar. Is het genoeg? Dat moet de tijd uitwijzen. Zeker is dat ze als eerste vrouwelijke leider van een Arabisch land een duidelijk signaal zou afgeven: de tijden zijn veranderd.

Beeld: Eimannosho, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

Vrijdag 23 september komt CEO me! uit. Ondertitel: Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen. Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?

Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Reserveer hier alvast het boek. Kopers die vóór de publicatiedatum het boek bestellen, ontvangen een toepasselijk presentje.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery