Vrouwelijke expat komt moeilijk aan de man?

Posted by on Sep 14th, 2010 and filed under COMMUNICEREN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Veel vrouwen die een baan vinden in het buitenland, hebben nog altijd een zware dobber om hun partner te overtuigen dat hij zijn baan in Nederland moet opgeven voor hun carrière. Andersom speelt dat veel minder.

LiefdeMaar hoe vergaat het Nederlandse single expatvrouwen? Blijven ze alleenstaand gedurende hun uitzending of slaan ze op hun standplaats aan het daten?

De nieuwsbrief van de Wereldomroep heeft de zaak onderzocht en drie vrouwen geportretteerd. Cultuurverschillen speelt de liefde parten. In Guatemala bijvoorbeeld staat vaak ‘machismo’ een serieuze relatie in de weg, zo ondervindt een Nederlandse sportpedagoog aldaar. Ze waarschuwt ook voor ‘vissers’, mannen die alleen maar een blonde vrouw en hun geld willen scoren.

In Dubai staat de single Nederlandse expatvrouw voor andere problemen. ‘Als je hier als single vrouw uitgaat, denken mannen wel eens dat je een prostituee bent’, zegt een Nederlandse die daar werkt tegen de Wereldomroep. ‘Er is me wel eens gevraagd hoe duur ik was.’

In de Verenigde Staten zijn het de formaliteiten rond een afspraakje die een Nederlandse onderneemster aldaar doet afknappen op de Amerikaanse man.

Vrijgezelle mannen hebben het makkelijker als expat. De sportpedagoge had bijvoorbeeld veel minder keuze in mannen: ‘Er waren wel een paar westerlingen, maar die waren al bezet. Of ze kregen een Guatemalteekse vriendin die hen helemaal in de watten legde. Andere expats bleven maar een paar maanden en ik had geen zin in een soort vakantieliefde.’

Beeld: Knivesout

Share

Leave a Reply

Photo Gallery