Vrouwelijke premier voor Denemarken

Posted by on Sep 16th, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt wordt de nieuwe premier van Denemarken, de eerste Deense vrouw op die positie.

Ze voerde succesvol campagne met haar coalitie met de extreemlinkse Socialistische Volkspartij (SF) en de sociaal-liberale Radikale Venstre. Het leidde tot nipte verkiezingswinst, met drie zetels verschil met de centrumrechtse van premier Lars Lokke Rasmussen.

Opmerkelijk is volgens De Telegraaf dat de partij van Thorning-Schmidts het slechtste resultaat sinds 1903 boekte: nog geen kwart van de stemmen. Volgens analisten speelde de verzorgingsstaat nu een grotere rol in de verkiezingen dan immigratie en integratie, thema’s waarop de vorige coalitie al resultaten boekte.

Thorning-Schmidt (44) maakte carrière in het Europese Parlement en is getrouwd met de zoon van Neil Kinnock, een voormalig leider van de Britse Labour-partij.

Beeld: Helle Thorning-Schmidt

Follow CEO_ME on Twitter

Vrijdag 23 september komt CEO me! uit. Ondertitel: Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen.

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Reserveer hier alvast het boek. Kopers die vóór de publicatiedatum het boek bestellen, ontvangen een toepasselijk presentje.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery