Vrouwelijke talentenpool vooral in stad

Posted by on Mar 25th, 2020 and filed under GELD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Zaal Secret of SuccessIn Nederlandse steden wonen meer jonge vrouwen dan mannen. Dit blijkt uit gegevens van het CBS. In Utrecht bijvoorbeeld wonen 138 jonge vrouwen op 100 jonge mannen. Terwijl in heel Nederland meer jongens worden geboren dan meisjes (op iedere 100 meisjes 105 jongens).

De demografische ontwikkeling voltrekt zich vooral onder hoogopgeleide vrouwen. Het aantal vrouwen van 25 tot 35 jaar met een academische opleiding is inmiddels hoger dan het aantal mannen. Vaak ontmoeten deze vrouwen in de stad hun toekomstige partner, die in veel gevallen ook een hoge opleiding heeft.
De lageropgeleide man buiten de grote steden hebben het nakijken. Vandaar ook het succes van Boer zoekt vrouw waarin vrouwen uit de man-schaarse stad op zoek gaan naar een partner op het platteland. De kans om alleenstaand te zijn is in de stad groter dan buiten de stad. In de steden heeft 25 procent van de vrouwen van 40 tot 45 jaar geen partner, tegenover 16 procent van de vrouwen in de minder stedelijke gebieden, aldus het CBS.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ArboNed), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie. Hoe gaan zij om met weerstand, welke keuzes maken zij in hun carrière en leven?

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery